14.8.2014

Maailman Voittaja 2014 näyttely

Maailman Voittaja 2014 näyttely pidettiin Helsingissä 8.-10.8.14. Edellisen kerran ko. näyttely oli Suomessa vuonna 1998. Silloin olin mukana vain katsojana ja seurasin shibakehää, kun kotona oli reilun ½ vuotias Sayo-shiba. Podengoihin tutustuin vuotta myöhemmin.

Podengot arvosteli MV-näyttelyssä portugalilainen Joao Vasco Pocas. Tuomari vaihtui alkuperäisestä portugalilaisesta toiseen portugalilaiseen, kun podengoja oli ilmoittautunut näyttelyyn niin paljon ettei yksi tuomari voinut arvostella niitä kaikkia. Niinpä pienet karkeakarvaiset podengot siirrettiin toiselle tuomarille.

Tulokset löytyvät jo KoiraNetistä, joten en ala niitä käymään sen tarkemmin läpi. Tuomari jakoi kaikki jaossa olleet 6 titteliä. ROP:ksi hän valitsi portugalilaisen veteraaniuroksen, joka oli ainoa rodun kotimaasta näyttelyssä mukana ollut pkk podengo. Norjasta oli mukana 4 koiraa ja Ruotsista 2. Loput 33 podengot olivat Suomesta.

Hieman ennalta-arvattavissahan tuo portugalilaisen podengon ROP -voitto oli, mutta hieno koirahan on kyseessäkin. Narttujen voitto tuli hienosti Suomeen suomalaiselle kasvatille. Onnittelut siitä asianosaisille.

Irezumi podengoja oli näyttelyssä mukana 5 kpl, joista kaksi urosta, isä ja poika ja loput narttuja. Tulokset (3 x eri, 2 x eh) olivat ihan ok, ei hirvittävän hyviä muttei huonojakaan, joten täytyy olla tyytyväinen. Tässä näyttelyssähän ei jaettu sa:ta eikä PN/PU sijoja lainkaan.
Ainoa miinus oli kirjalliset arvostelut, jotka olivat niin lyhyitä ja mitäänsanomattomia, että ilmoittautumismaksulla (väh.75 eur) ei sen osalta kyllä saanut rahalle vastinetta.

Kasvattajaluokkaan oli ilmoittautunut historialliset neljä kasvattajaa, jotka kaikki myös esittivät kasv.ryhmänsä. MV-näyttelyssä sai esittää 3-5 koiraa kasvattajaluokassa. Kolme kasvattajaa esitti kolme koiraa, Irezumi ainoana neljä. Kasvattajaryhmistä kolme sai kunniapalkinnon. Voittajaksi tuomari valitsi Irezumit !!! Ja kyllähän ryhmämme olikin tasainen ja koirat keskenään saman tyyppisiä.

ROP kasvattajaryhmä: Wicca, Rhonda, Bono, Oliver
Suuret kiitokset Anna & Wicca, Saara & Bono ja Mika/Mimori & Oliver kasvattajaryhmään osallistumisesta. Kiitokset myös Jennille, joka oli mukana Wepin kanssa veteraaniluokassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti