18.12.2013

Voittaja näyttelyt 2013

Viimeisten 14 vuoden aikana olen vain yhden kerran jättänyt väliin Helsingin joulukuiset Voittaja -näyttelyt ja olihan sinne jälleen suunnattava. Tällä kertaa näyttelyitä olikin peräti kolme, kun Pohjoismaiden Voittaja näyttely oli jälleen Suomessa. Edellisen kerran se oli Suomessa vuonna 2009.

Perjantain 13.12.13 Helsinki Winner 2013 näyttelyyn oli Maija Mäkisen arvosteltavaksi ilmoittautunut 18 pientä karkeakarv. portugalinpodengoa, joista kaksi oli pentuluokassa.
Tuomarin arvostelulinja oli varsin tiukka eikä uroksissa (7 kpl) erinomaiseen yltänyt kuin yksi uros, joka sai tuomarin pitkän harkinnan jälkeen myös sa:n ja oli siten paras uros.
Irezumeja uroksissa edusti Bono (Irezumi Borla do Norte) junioriluokassa. Bonolle tulos EH-1.
Bonon sisko Rhonda esittäytyi myös junioriluokassa, jossa oli mukana myös Wiccan tytär Saga (Kimsar Bling Bling). Rhondalle tuomari antoi Bonon tapaan erittäin hyvän, Saga sai tuloksen hyvä. Näin ollen juniori voittaja tittelit jäivät jakamatta sekä uroksissa että nartuissa. Se kun annetaan junioriluokan parhaalle erinomaisella palkitulle koiralle.

Nartuissa erinomaisen sai viisi koiraa ja niistä kolme sa:n. Ja mikä hienointa, noiden kolmen joukossa olivat siskokset Saura (Irezumi Vinho Verde) ja Wicca (Irezumi Vinho Branco), joista Saura oli voittanut valioluokan Wiccan ollessa toinen. Kolmas sa:n saanut narttu tuli Norjasta. Tuomari päätyi Paras narttu kisassa näiden kolmen kesken järjestykseen: 1. Saura, 2. Wicca, 3. Krullets Fiona.
Saura sai ROP kisassa vastaansa portugalintuontiuros Pennin (Penni do Vale do Juiz). Ja mikäpä minulle olisi Sauran kanssa ollut mieluisampaa kuin vastaanottaa tuomarilta ROP-ruusuke :-)
Sauran tittelirivi sai lisäyksen: Helsinki Winner 2013 !

Jäimme Sauran kanssa myös ryhmäkilpailuun, missä ei odotetusti menestystä tullut, mutta oli kyllä hienoa käväistä yleisön ja tuomarien edessä 'isossa kehässä'. Pääsimme lähtemään messukeskuksesta vasta klo 19.30 aikoihin, joten varsin pitkä päivä tuli.
Perjantain näyttelyn täydelliset tulokset löytyvät Kennelliiton KoiraNetistä.

Lauantaina Pohjoismaiden Voittaja 2013 näyttelyssä podengot arvosteli (pieni kk 21 kpl, joista 2 pentuja) portugalilainen Jose Homem de Mello. Hän arvosteli podengot Sawo Show:ssa v. 2010. Silloin Weppi (Irezumi Calor do Sol) oli ROP ja Gizmo (Faidros Honesto) VSP.
Kylläpä oli tuomarin mielipide podengoista ehtinyt varsin paljon muuttumaan näiden vuosien aikana, sillä nyt hän tykkäsi pienistä ja siroista podengoista mitä Weppi ja Gizmo eivät todellakaan ole/ollut...
Bono sai junioriluokassa tuloksen hyvä, koska tuomarin mielestä Bonolla oli liian lyhyet jalat ja liian pitkä runko.
Samaa vikaa oli myös Rhondassa, jolle tulos EH-3. Arvostelussa mm. maininta liian lyhyistä jaloista.
Valionartuissa Wicca ja Saura saivat erinomaisen, Wicca myös sa:n ja voitti valionartut. Paras narttu kisaan pääsi neljä koiraa ja Wiccalle sieltä lopputulos PN2.
Lauantain näyttelyn täydelliset tulokset löytyvät myös KoiraNetistä.

Hieman alkoi jo mietityttää noiden junioreidemme menestys tai paremminkin menestymättömyys, kun molemmat ovat kuitenkin pärjänneet vuoden aikana näyttelyissä aivan upeasti. Bonolla on jo 11 sertiä ja Rhondallakin viisi.
Mutta toivoimme, että 'kolmas päivä toden sanoo'...

Sunnuntain Vuoden Voittaja 2013 oli mukana 20 pieni kk podengoa, joista 2 pentuja. Tuomarina oli ennestään aivan tuntematon ruotsalainen herrasmies Magnus Hagstedt. Hän antoi 13 erinomaista, loput saivat eh:n.
Meille erittäin mieleinen tulos tuli junioriurosten luokassa, kun Bono sai erinomaisen ja tuli kilpailuluokassa ykköseksi. Sen tuloksen myötä Bonosta tuli Juniori Voittaja 2013 !
Myös Rhondalla meni edellisiä päiviä paremmin: ERI-1 -> juniorivoittaja ! Rhonda sai myös sa:n sekä vara-sertin.
Wicca ja Saura saivat erinomaisen kera sa:n. Wicca tuli valionartuissa toiseksi ja Sauralle sija 4. Paras narttu kisassa olivat siten mukana kaikki näyttelyyn osallistuneet Irezumi nartut. Sain handlaus apua kasvattieni Camon ja Manun omistavalta Miialta, joka esitti Sauran.
Wicca sijoittui PN-kisassa jälleen toiseksi. Wiccalle sama tulos kaikista kolmesta näyttelystä.
Saura ja Rhonda eivät sijoittuneet PN-kisassa.
Sunnuntain tulokset myös KoiraNetissä.  Näyttelyissä oli mukana suomalaisten pienten kark.karv. podengojen lisäksi yksi podengonarttu Norjasta ja kaksi narttua Ruotsista.

Tässä hieman kuva-antia näyttelystä ja tietenkin niitä liikekuvia, joita niin kovasti arvostan etenkin kun koirien liikkeet ovat tätä luokkaa.

Bono JV-13
Rhonda JV-13
Saura
Wicca 3 x PN2
Saura HeW-13
Rhonda JV-13
Esitimme sunnuntaina myös Irezumi kasvattajaluokan, joka sai aivan upean arvostelun tuomarilta onnittelujen kera. Ryhmäkehään emme jääneet, koska jokaisella oli jo kiire kotimatkalle.

Bonon kotiväki sai enemmänkin syytä hymyyn ;-) Heidän valiouros Marella Lago kun oli sunnuntaina VSP. Onnittelut molempien poikien titteleistä ! Onnittelut myös Mikken kasvattajalle.

Näyttelyvuosi 2013 on näin ohitse. Se on ollut erittäin menestyksekäs Sauralle, joka on saavuttanut vuoden aikana 4 uutta valionarvoa ja yhden voittaja-tittelin. Myös Rhonda-tytär on aloittanut näyttelyuransa varsin menestyksekkäästi toki jääden vielä yhtä näyttelyä lukuunottamatta aina Saura-äipän 'varjoon'.

Mikäli laskelmani Vuoden Podengo 2013 -kisan suhteen pitävät paikkansa, niin Saura on ollut voitokkain pieni karkeakarvainen Suomessa 2013 ja luultavasti kaikista podengoroduista (5 kpl Suomessa) toiseksi voitokkain. Viralliset tulokset kisasta saadaan ensi vuoden maaliskuussa.

Nämä oli ensimmäiset Voittaja-näyttelyt, joissa Gizmo ei ollut enää mukana. Vielä viime vuoden Voittaja-näyttelyissä Gizmo saavutti kaksi Veteraani Voittaja titteliä. Nyt Gizmo piti Jarran kanssa peukkuja jälkikasvulleen pilven reunalta käsin.

Suuret kiitokset tästä vuodesta kaikille kasvattieni omistajille, niin kotikoirien kuin näyttelyissä käyvien. On aina aivan ihana kuulla kasvateistani ja ne kaikki ovatkin saaneet rakastavat ja huolehtivat omistajat, jotka kertovat kasvattini kuulumisista minullekin.

Oikein lämmintä Joulun odotusta ja rapsutukset kaikille ihanille karvakuonoille :-)
Me jäämme tyttöjemme kanssa nyt ansaitulle näyttelytauolle talven ajaksi ja palaamme niihin kuvioihin loppukeväällä ensi vuonna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti