21.7.2011

Menestystä

Saura Oulu KV 17.7.11 ryhmäkehässä

Mummokoira Jarran jälkikasvua toisesta pentueesta oleva Manu (Irezumi Moinho de Vento) saavutti 16.7.11 Ruotsissa Piteån KV-näyttelyssä tuloksen ROP kera sertin ja cacibin. Tämän tuloksen myötä Manun tittelirivi kasvaa Ruotsin muotovalion arvolla sekä C.I.B.llä, joka tarkoittaa kansainvälisen muotovalion arvoa. Todella hieno saavutus. Onnea Manu + omistajat Miia ja Jukka.
Sain onnitella Manua ihan livenäkin, kun he poikkesivat meillä yökylässä kotimatkalla Piteåsta. Ja aina yhtä sydämellinenhän Manun tapaaminen on. Ei meinaa poika pysyä ruodussa lainkaan vaan kiipeää aina syliin asti ;-)

Oulussa oli 16.-17.7.11 kaksi KV-näyttelyä, joissa molemmissa trio Gizmo, Saura ja Jarra oli mukana. Muita pieniä kark.karvaisia podengoja ei ollut ilmoittautunut. Lauantaina sää oli erittäin epävakainen ja vettä satoi välillä rankastikin. Onneksi kuitenkin malttoi olla satamatta sen hetken, kun pienet karkeat podengot arvosteltiin.
Raisa Savanderin arvostelemana Gizmo voitti ROP:n Sauran ollessa VSP. Tämäkin tuomari kyllä sanoi, että vielä näin, kun Saura on vielä niin nuori. Jarra veteraani valloitti myös tuomarin suosion ja sai SA:nkin ollen tietysti myös ROP-veteraani.

Saura sai todella hienon arvostelun: Hyvin miellyttävä nuori narttu. Kaunis pää, hyvät silmät ja korvat. Erinomainen kuono-osa, purenta ok. Hyvä niska ja kaula. Hyvä etuosa. Vahva selkä. Hyvä lanne ja lantio. Kauniisti kulmautuneet takaraajat. Hyvät käpälät ja häntä. Liikkuu kaikilta osin hyvin. ONNEA TYTÖLLE TULEVAISUUTEEN.

Sunnuntain näyttelyyn oli tullut tuomarinmuutos ja uusi tuomari oli Soile Bister. Hän arvosteli ensin pienet sileäkarvaiset podengot antaen niille kaikkea väliltä hylätty - ROP. Se pisti tietysti jännittämään, kuinkas meidän käy. Gizmolle heltisi tuttuun tapaan eri + sa ->PU1. Sitten oli aina niin iloisen ja vilkkaan Sauran vuoro. Tuomari tykkäsi Saurasta todella paljon ja antoi hienon kirjallisen arvostelun. Saurallekin tässä vaiheessa tulos eri + sa. Jarra esiintyi kokemuksen tuomalla varmuudella hienosti ja sai myös eri + sa.
Paras narttu valinnassa ei sitten ollut mitään epäselvää voittajan suhteen eli Sauralle jälleen sulka hattuun.
Yllätys tulikin ROP-valinnassa, joka oli tuomarin mielestä myös aivan selvä: Saura on ROP. Olin aivan puulla päähän lyöty ja hyppäsin melkein tuomarin kaulaan. Tätä hetkeä olin toivonut ja odottanut ja nyt se oli tässä ;-)

Edellisessä kirjoituksessani täällä vajaa kuukausi sitten uumoilin, että vielä koittaa se päivä, jolloin Saura päihittää Gizmo-iskän näyttelykehässä. En kyllä arvannut, että se näin pian tapahtuisi ;-) Tyttösellä kun on nyt ikää kuitenkin vain 1,5 vuotta.
Sauran arvostelu sunnuntailta: Erinom. tyyppinen, kaunis narttu, jolla hyvä ylälinja ja erinomainen pää. Hyvä runko ja raajat. Hyvä asentoinen häntä. Erinom. karva. Erittäin hyvät liikkeet. Ihastuttava luonne.

Vaikka Saura aikamoinen hulivili ja prinsessa on, niin se tälle suotakoon. Joskin tuohon prinsessauteen täytyy tulevaisuudessa vähän laittaa kapuloita rattaisiin, kun neiti ei suostu liikkumaan märällä nurmikolla vaan loikki ja pomppi märissä kohdissa sunnuntain ryhmäkehässä. Mutta menköön se tällä kertaa ekakertalaisuuden (Sauran eka ROP) piikkiin, seuraavalla kerralla neiti saa luvan olla vähemmän prinsessa ko. tilanteessa ;-)

Käymme vielä muutamassa näyttelyssä loppukesän aikana vaihtelevalla kokoonpanolla (Saura yksin tai koko trio). Syyskuussa on sitten vuorossa podengojen syyspäivät ja päänäyttely Tampereella. Sen jälkeen jäämmekin tauolle koirakuvioista ja teemme paluun vasta joulukuussa Voittaja –näyttelyihin, joissa Gizmo onkin sitten jo veteraaniluokassa. Niin se aika rientää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti