1.11.2010

Lahden KV-näyttely 31.10.10

Lahden kansainväliseen näyttelyyn oli Saija Juutilaisen arvostelemaksi ilmoittautunut 12 pientä karkeakarvaista podengoa. Podengojen arvostelemista oli harjoittelemassa kaksi harjoitusarvostelijaa (Bo Skalin, Juha Putkonen), jotka tutkivatkin koirat varsin perusteellisesti ja innostuneesti.
Uroksia oli ilmoittautunut kuusi, joista neljä kilpaili valioluokassa. Nuorten luokassa kilpaillut portugalintuontiuros esiintyi hieman ujosti ja varautuneesti, mutta oli ulkonäöllisesti tuomarin mielestä ’erinomainen’. Avoimen luokan uroksesta tuomari sen sijaan ei tykännyt vaan antoi sille laatu-arvosanan ’hyvä’.
Valioluokassa kilpailivat Gizmo, Gizmon ja Jarran poika Vilpertti, Gizmon pojanpoika Figo sekä portugalintuonti Sentti. Gizmo esiintyi jälleen upeasti ja seisoi pöydällä kuin patsas kun tuomari ja tuomariharjoittelijat sitä tutkivat. Hammaskiven puhdistukseen saimme tuomariharjoittelijalta ’passituksen’. Sen ehdimme onneksi hoitamaan ennen Helsingin voittajanäyttelyitä.
Figolle tuomari antoi ’erittäin hyvän’, muut palkitsi erinomaisella. Kilpailuluokassa hän laittoi valiourokset järjestykseen: 1. Gizmo, 2. Vilpertti ja 3. Sentti. Gizmon voiton perusteluksi hän sanoi: upea liikkuja.
Paras uros –kilpailuun tuli mukaan myös nuorten luokan uros, jonka tuomari sijoitti PU3:ksi. Urosten paremmuusjärjestys oli siten:
1. Gizmo (Faidros Honesto)
2. Vilpertti (Irezumi Abrigo de Vento)
3. Rebucado de Viamonte
4. Mimoso do Vale do Juiz

Vaihdoin PU-kisan jälkeen lennossa Gizmon Sauraan, joka oli odottanut urosten kisan ajan Tiinan huomassa.
Narttuja oli mukana urosten tapaan 6 kpl. Ensimmäisenä esiintyivät vast’ikään junioriluokkaan siirtyneet siskokset Wicca ja Saura. Molemmilla oli virtaa vaikka muille jakaa, mutta iloisia ja reippaitahan podengojen tulee ollakin. Joskin meillä esittäjillä voi välillä joutua huumorintaju koetukselle näiden vilkkaiden podengojen kanssa.
Siskokset liikkuvat upeasti eikä ulkonäössäkään ole suurempia virheitä, joten molemmille ’erinomainen’, keskinäinen järjestys 1. Wicca, 2. Saura.
Valioluokassa kilpaili kolme narttua. Yksi niistä oli Weppi (Irezumi Calor do Sol). Tuomari antoi kaikille valionartuille ’erittäin hyvän’, mikä tarkoitti sitä ettei niistä kukaan päässyt osallistumaan paras narttu –kisaan Wiccan ja Sauran kanssa. Wepin liikkeitä tuomari kehui, mutta tällä kertaa vaihtumassa ollut turkki vaikutti sijoitukseen.

Jälleen vaihdoin koiraa ja nyt hihnani toisesssa päässä oli veteraaniluokassa kilpaillut Jarra, josta tuomari ei myöskään löytänyt suurempia moitteita. Totesikin: hienokuntoinen vanha rouva. Jarralle erinomainen ja tuli siten ROP-veteraaniksi ja pääsi junnutyttöjen kanssa PN-kisaan.
Tässä vaiheessa tarvitsin apukäsiä. Suuret kiitokset Mimorille, joka esitti Jarran PN-kisassa sekä Vilpertin omalla vuorollaan.
Oli kyllä aika erikoista, kun PN-kisassa on näyttelyn nuorimmat ja vanhin. Kuvastaako tämä narttujen tasoa...?
Nuoruus oli valttia, sillä voitto meni Wiccalle, Saura kakkonen ja Jarra kolmas. Wicca sai nyt ensimmäisen sertinsä ja Saura sai vara-sertin. Tyttösillä ikää nyt 9 kk 3 vkoa.
Narttujen järjestys siis:
1. Wicca (Irezumi Vinho Branco)
2. Saura (Irezumi Vinho Verde)
3. Marella Jarra

Rotunsa paras –kisaan asettuivat siten vastakkain Gizmo ja tyttärensä Wicca. Gizmo voitti jälleen liikkeillään, mutta tuomari totesi ’vielä tällä kertaa tämä järjestys’. Mitähän tuleman pitääkään...

Olin ilmoittanut myös kasvattajaluokan ja sen myös esitimme kokoonpanolla ja järjestyksellä: Wicca, Vilpertti, Saura ja Weppi. Ryhmä sai hyvän arvostelun.
Kiitokset kasvattajaluokkaan osallistumisesta Vilpertti + Tiina ja Jari, Weppi + Jenni ja Wicca + Anna.
Ryhmäkilpailuissa kävin esittämässä Gizmon (ryhmä 5) ja Jarran (veteraanit). Sieltä ei menestystä kummallekaan tullut.

Nyt huilaamme 1,5 kk ja sitten on vuorossa Helsingin voittaja –näyttelyt. Sinne suuntaan trioni kanssa ja kasvattejakin on tulossa kasvattajaluokan verran.

Mukavaa ja lämmintä loppusyksyä !

1 kommentti:

  1. "Avoimen luokan uroksesta tuomari sen sijaan ei tykännyt vaan antoi sille laatu-arvosanan ’hyvä’."
    H ei automaattisesti tarkoita etteikö tuomari tykkäisi koirasta, vaikka puutteet huomaakin. Kyseinen avoimen luokan koira sai ihan mukavasti postiivistakin palautetta; tuntuu suorastaan inhottavalta että näinkin suoraviivaisesti täällä rankataan "ei-tykättäväksi" koiraksi, pelkästään luokka-arvostelun perusteella. Toivoisin vähän tarkkuutta näihin muiden koirien kommentoimiseen, varsinkaan kun et tuonkaan koiran kirjallistakaan arvostelua ole kyseisestä näyttelystä nähnyt.
    -Anna

    VastaaPoista