24.1.2010

Pentuset 2 viikkoisia


Mennin pentusille tuli tänään 2 viikkoa ikää plakkariin. Hyvin ovat kasvaneet ja ovat varsin pullukoita pentuja. Menni kun on erittäin huolehtivainen emä eikä pidä pentusia nälässä. Itse äippä on aika hoikassa kunnossa, mutta maitoa onneksi riittää. Turkkikaan ei ole Menniltä vielä pennutuksen johdosta lähtenyt.

Pennuista Camolla ja Sauralla on jo silmäkulmat vähän raollaan, Misnalla vielä kokonaan kiinni. Pigmenttejä ollaan mielenkiinnolla seurattu ja ihan hyvältä nekin näyttävät. Parhaiten ne näkee huulista, jotka puolestaan näkee parhaiten kun pentu haukottelee. Tänään otimme kuvia unisista pentusista, jotka haukottelivat paljon ja onnistuimme kuvaamaan jokaisen haukotuksen/huulet. Kuvat löytyvät kotisivuiltamme.

Turkin laadustakaan ei ole kenenkään kohdalla mitään epäselvää eli karkeita ovat. Näyttää vahvasti siltä, että jokaiselle tulee varsin runsaastikin turkkia. Toivottavasti vaan laatukin olisi hyvä elikäs riittävän karkea.

Pennuista ainokainen uros, Camo muuttaa aikanaan Suolahteen kasvattimme Manun 'pikkuveljeksi'. Toiselle nartuista on tiedossa koti Espoosta. Toinen tyttönen ei ole vielä omaa kotiaan löytänyt. Joskaan ei sitä olla kovasti etsittykään, kun pieni haave on jättää tyttönen kotiin tai laittaa se sijoitukseen. No, asialla ei ole kiire, kun luovutusikään on vielä monta viikkoa aikaa.

Pakkasta on pitänyt täällä Savossakin ihan riittävästi tai oikeastaan liikaakin. Ensin joulukuussa oli 4 viikon pakkasjakso, sitten välillä vähän lauhempaa ja nyt on ollut vähintään -20 astetta taas pari viikkoa. Koirathan tästä kärsii, kun eivät tarkene olla riittävästi ulkona. Lenkille me ei lähdetä, jos pakkasta on yli -15 astetta vaan silloin ulkoilevat vain aidatulla pihamaallamme sen aikaa kuin itse kukin tarkenee.

Ricon kanssa ei olla päästy agilityykaan, kun treenit on peruttu jo kaksi kertaa kovan pakkasen takia. Talviharjoitushallimme kun ei ole mitenkään lämmitetty, joten siellä ei voi kovalla pakkasella treenata. Mutta kunhan talven selkä taittuu, niin sitten aletaan treenata ihan tosissaan, kun tavoitteena on osallistua ekaan virallliseen kisaan alkukesästä.
Ricon Weppi-sisko kävi jo ekassa virallisessa kisassa hienolla tuloksella: mini1 luokan 2. sija. Oliver-velikin on kovasti treenannut ja mennee kisaamaan ainakin hyppyradalle vielä kevään aikana. Tämä sisarustrio onkin varsinainen agility pode team. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti