1.10.2009

Synttäreitä ym.

Syksy on meidän koirakatraan synttärien aikaa. Kummallinen sattuma onkin, että kaikki kotona asustavat koiramme ovat syntyneet loppuvuodesta (kesä-marraskuussa).
Rico täytti 3 vuotta 13.6. Jarra vietti juhannuksena 10-vuotis synttäreitään. Seuraavana olivat vuorossa Menni, jolle 4 vuotta plakkariin 15.9. ja Nana-pommille tuli 13 vuotta täyteen seuraavana päivänä eli 16.9.
Huomenna Gizmo viettää 6-vuotis synttäreitä huomenna (2.10.) ja Netille tulee 7 vuotta täyteen 5.11.

Mutta palataanpa ajassa hieman taaksepäin elikäs lauantaihin 12.9. Silloin pidettiin Kalakukkomaastot –juoksukisa Nilsiässä. Me olimme ilmoittaneet sinne Ricon ja Kasperin, mutta Rico joutui hännän talirauhasen tulehduksen vuoksi antibioottikuurille juuri kisan alla ja eikä voinut kilpailla.
Mimori toi Kasperin Espoosta kisaamaan Savoon ja kisaamassa oli myös Mimorin lk keskari Jarco.
Pienten podengojen alkuerässä pareiksi joutuivat Kasper ja kasvattimme Manu. Rata oli erittäin haastava, koska se oli mäkisellä pellolla. Kasper lähti matkaan kuin tykin suusta ja Manu seurasi perässä. Jokin kuitenkin Manun menossa tökki ja se jäi jo alkumatkasta seisoskelemaan keskelle peltoa ja jatkoi matkaansa vasta, kun Kasper tuli vieheen perässä kierrettyään alarinteen yksin. Manulle ei tietysti moisesta juoksusta pisteitä juurikaan herunut, mutta Kasper sai hyvät pisteet ja pääsi ainoana pienistä podengoista finaaliin.
Finaalissa Kasper teki yhtä hyvän juoksun kuin alkuerässäkin ja kun yhteispisteet oli jälleen kerran yli 500 eli reilusti yli SA-rajan (400 p), sain käydä Kasperin kanssa pokkaamassa kisan voiton ja sertin, joka oli Kasperille viides ja siten se sai myös KVA-m tittelin.
Kasper saavutti KVA-m tittelin upealla tavalla: 5 kisaa, 5 voittoa, 5 sertiä ja joka kisassa yli 500 pistettä. Siihen ei moni koira pysty ;-)
Myös Mimorin Jarcosta tuli KVA-m samaisessa kisassa, joten Mimori saikin tehdä kotimatkaa kahden uunituoreen valiokoiran kanssa.

Viime sunnuntaina (27.9.) Kasper oli juoksemassa Helsingin kennelpiirin maastomestaruuskisassa ja vaikka ensikertalainen Sentti pisti alkuerässä Kasperille kovasti kampoihin ja johti pisteissä, pystyi Kasper kuitenkin petraamaan juoksuaan finaaliin ja voitti kennelpiirin mestaruuden toistamiseen. Nyt onkin Kasperin hyvä jäädä tauolle kisaamisesta.

Me tehtiin viime lauantaina päivän reissu Tampereelle, jossa pidettiin podengoyhdistyksen kasvattajapäivä. Osallistujia oli ihan kivasti, luennoitsijat olivat asiallisia ja keskusteluakin syntyi. Mitään suurempia päätöksiä siellä ei tehty vaan kasvatushommia saa itse kukin jatkaa entiseen tapaansa.
Minä lopetin pienten karkeiden jalostusneuvojana työskentelyn tuohon kokoukseen. Olen ollut jo muutaman vuoden ’lisäajalla’ ja nyt mielestäni tuo lisäaika oli kulutettu loppuun. Tästä eteenpäin saan sitten olla pelkkä rivijäsen enkä osallistu enää aktiivisesti yhdistyksen toimintaan.

Mainittakoon vielä, että käväisimme pari viikkoa sitten lähipaikkakunnalla mätsärissä. Mukana olivat Tiuhti ja Gizmo. Gizmo siksi, että kun se on rauhallisin (ei hauku) meidän koirista noissa näyttelytouhuissa, niin oli antamassa hyvää esimerkkiä Tiuhtille.
Pentujen tuomari oli ihan p*stä, ei nimittäin tiennyt mätsärin ideasta mitään ja rapsutti vain pentua vähän leuan alta ja jutteli mukavia. Siinä kaikki... Tiuhtille sininen nauha, pääsi 8 parhaan joukkoon sinisten pennuissa, mutta jäi lopulta ilman sijoitusta vaikka esiintyi tällä kertaa varsin hyvin.
Gizmo kävi pienten aikuisten koirien kehässä varsin hyvällä menestyksellä: punainen nauha, punaisten voitto ja lopulta BIS-2. Näyttelyn kaunein koira oli nuoren tytön upeasti esittämä valkoinen ruotsinhirvikoira.

Nyt me ollaan tauolla näyttelykuvioista aina Jyväskylän kv-näyttelyyn asti, jonne mennään kolmen koiran kanssa ja saadaanpa sinne kokoon kasvattajaluokkakin.

Mukavaa loppusyksyä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti